Over ons

Mountainbikeclub AT-Beasts
De oorsprong van de club dateert van 1990. José, Theo (Fietsservice Berkvens), Henk en Antonita waren de initiatiefnemers die nog steeds fanatiek lid van de club zijn. Mede dankzij hun en andere bikers werd de club opgericht.

Mountainbikeclub AT-Beasts

Was één van de eerste mountainbikeclub in Nederland en ook het in gebruik nemen van de 45 km lange mountainbikeroute Gemert in 2004 was voor die tijd een mijlpaal. Die route is mede dankzij de club tot stand gekomen en voert door de natuurgebieden van alle zeven kernen van de gemeente. Wat toen nog niemand vermoedde, is dat de club 25 jaar later is uitgegroeid tot een gezellige actieve vereniging die de mountainbikesport hoofdzakelijk in de recreatieve sfeer beoefenen. Tussen de leden bevinden zich ook enkele wedstrijdrijders. De club kan terug kijken op een lange lijst evenementen. Denk hierbij aan twee maal per jaar een uitgezette toertocht, professionele clinics, opstapdag, clubdag met clubwedstrijd, trainingsritten, down-hill uitstapjes, Ardennen weekend en clubritten op zondag. Hierdoor heeft de club zich wel op de kaart gezet.

 

Mountainbiken en onze vereniging

Voorziet in een behoefte aan niet alleen bewegen en sportief bezig zijn maar de mountainbike is een middel bij uitstek om lichamelijk bezig te zijn terwijl je je hoofd leeg kunt maken op een leuke manier. De club is aangesloten bij de N.T.F.U (Nederlandse toerfietsunie) en telt ±50 leden die de mountainbikesport hoofdzakelijk in de recreatieve sfeer beoefenen. Tussen de leden bevinden zich ook enkele wedstrijdrijders.
Iedere zondag trekken we eropuit om een toertocht te biken, uitgepijld of georganiseerd door een van onze leden en ’s woensdags, in het zomerseizoen, vertrekken we om 19.00 uur bij onze sponsor fietsservice Berkvens voor een trainingsrit.

Missie (waar geven wij invulling aan…)

AT-Beasts biedt een gezonde vrijetijdsinvulling door middel van leuke, gezellige en veilige activiteiten te organiseren voor jong en oud, mannen en vrouwen, in clubverband van sportief tot recreatief. Dus het bevorderen en promoten van het mountainbiken in de breedste zin van het woord. Sportief Biken voor iedereen!

Voor info kunt u altijd bellen met José Berkvens 0492-365776
of via ‘contact’ een mail sturen.

CONTACT