Laden Evenementen
Dit evenement is voorbij.

Op zondag 6 oktober 2019 organiseert TWC Oranje weer de jaarlijkse Zandhazentocht. Een mountainbike toertocht met routes van 35, 48 en 65 km. Start en Finish locatie is Pretcafé de Beurs aan de Gasthuisstraat 27 in Horst (tegenover de Mèrthal)

In de bosrijke omgeving van Horst zijn routes uitgezet van 35, 48 en 65 km. Iedereen met een mountainbike of crossfiets én een helm kan meedoen aan de tocht. Na inschrijving bij café de Beurs kan ieder in zijn of haar eigen tempo de uitgepijlde routes fietsen. De routes gaan veelal over onverharde wegen en paden. Veel single-tracks, korte klimmetjes in de Reulsberg en de Swolgense bossen en de inmiddels beruchte kombochten maken de route zeer afwisselend! De route is geheel uitgepijld met duidelijke ORANJE pijlen.

Van Staatsbosbeheer hebben we alleen op zondag 6 oktober vergunning om over sommige paden te fietsen. Dit betekent niet dat je zondag het alleenrecht hebt om op de paden te fietsen! Dus blijf ten alle tijden vriendelijk voor voetgangers en ruiters die zich op de route bevinden !!

Deelnemen aan de Zandhazentocht kan door je in te schrijven bij Pretcafé de Beurs, Gasthuisstraat 27 in Horst, tussen 8.30 en 10 uur. Het inschrijfgeld bedraagt 5,- euro (leden van NTFU ontvangen 1 euro korting) en voor jeugd t/m 15 jaar slechts 1,- euro! Het is mogelijk om je d.m.v. Scan & Go in te schrijven. Deelnemers die zich inschrijven d.m.v. Scan & Go dienen een geldige ledenpas te hebben van de NTFU/KNWU/BWB. Ook is het mogelijk om je nú al vóór in te schrijven voor de tocht via Fietssport.nl  Klik dan HIER. Dit kan tot zaterdag 5 oktober 23.59 uur!

Het dragen van een valhelm is verplicht. Halverwege de tocht is er een pauzeplaats met goede verzorging (drank, bananen, koek, e.d.).

De afstanden tot de pauzeplaats zijn:

voor de 35 km route na 17 km

voor de 48 km route na 26 km

voor de 65 km route na 32 km

Voor pech onderweg staat er een materiaalwagen paraat en na afloop is het mogelijk je fiets af te spuiten en je te douchen. Bovendien is er een bewaakte fietsenstalling zodat je nog gezellig kunt “after-biken” in pretcafé de Beurs. Er is koffie en vlaai. En natuurlijk heeft onze stamlocatie café de Beurs ook verschillende lekkere dranken koel staan!!